Att få en timme till

Söndagen då vi gått över till vintertid tycker jag är en alldeles speciell dag. Den ger mig ett lugn. Den där extra timmen som saktar ner mitt tempo enormt. Vad gör jag annorlunda?

Ja, det kan ju bli så att vi kommer i alldeles för god tid till något så att vi får vänta i stället för att stressa.

Det blir mer tillfälle till paus och reflektion. Hur skulle det vara om det tempot kunde vara alla andra dagar? Att kunna sitta ner och tillåta sig att ta paus, kan göra att vi upplever att vi har mer tid. Ett knep för mig att ta vara på tiden är att tänka ”det kommer mer tid” som författaren Bodil Jönsson skriv i en av sina böcker. Det kan få mig att stressa av.

Nu när mörkret kommer, kan vi tycka att det är långsamt och tråkigt. Om vi då i stället skulle ändra perspektiv och tänka att : nu finns det möjlighet till att sitta och softa eller vad jag tycker om att göra. Då kommer det mer tid.

Hur gör du för att få känslan av en timme till?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *