Nyårsstress?

Nytt år –  då ska jag göra det och det och ändra på den vanan. Jag ska köpa gymkort och äta  bättre. Känner du igen dig?

Kalendern, som jag fortfarande använder, ligger oanvänd och börjar fyllas i. Utmaningen för mig varje nyår är att göra de små förändringarna som i sig gör att stora saker händer.

Det kan vara att planera dagarna smart så att det inte blir så upphackat eller förbättra någon vana som gör att jag inte behöver stressa, som att alltid lägga de saker jag ska ha på en speciell plats. Sökandet är för mig en stor tidstjuv och den ska bli mindre. Att tro att den försvinner helt är inte aktuellt för mig, men den ska minska.

Risken vid nyår är att vi lägger för stora krav på oss och när vi sedan inte gör det vi sagt känner vi oss misslyckade och lägger av. Nej, då är det bara att spotta i händerna och tänka att jag fortsätter, för  jag är i alla fall på väg och de dagar jag försökt ska inte vara förgäves.

Att reflektera på det år som varit och tänka vad som har varit bra och vad som kan bli bättre hjälper i alla fall mig till att se vad jag kan göra under året som kommer  för att få en lugnare tillvaro.

Vad ska jag sluta med?

Vad ska jag börja med?

Vad ska jag göra mindre av?

Vad är det jag alltid säger att jag vill göra men inte gör?

Vilken skillnad skulle det bli för dig om du gav dig tid för reflektion mer under 2017? Vad skulle du få syn på? Vilken tid skulle du spara?

Gott Nytt 2017

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *