Tid att släppa gammalt och få ny energi

Våren nalkas och ljuset kommer. Jag tror många känner igen sig att det ska vårstädas och rensas.

Det gör jag med och just nu håller jag på att ta bort gammalt för att få mer plats och luft. Saker som har legat länge och bara samlat damm eller dåliga samveten som aldrig blir åtgärdade som att läsa gamla anteckningar eller böcker, för att inte tala om sparade artiklar mm. Jag har också rensat bland gamla jobbpapper som jag absolut inte behöver längre och jag känner mig mycket lättare! En del av det jag slängt har hållit mig tillbaka.

Vi kan även lätta på det vi bär på.  Jag vågar säga att alla har något som tynger oss och som vi inte släpper, en sorg som vi egentligen inte är medvetna om . Det kan vara en oförrätt som  jag har varit med om för länge sedan eller en förlust av annat slag. Ett sätt att lätta på bördan  är att gå handlingsprogrammet i sorgbearbetning och få känslomässig läkning. Det jobbar jag med och erbjuder individuell sådan.