Sorgbearbetning

Begränsas du av tidigare händelser? Få verktyg till att bearbeta dina förluster och förlösa din sorg

Inom ramen för sorgbearbetning erbjuder jag:

Individuell kurs i sorgbearbetning

Under kursen får du handledning och verktyg till att kunna förlösa sorg. Kursen är på 8 veckor à 60 min. Jag är certifierad handledare i sorgbearbetning och handleder dig enligt programmet för sorgbearbetning.

Målgrupp: Du som vill tömma ryggsäcken och gå vidare.

Läs mer här

Välkommen till ett första möte för mer info

Kontakta mig

Referenser från tidigare deltagare

“Jag har genomgått programmet för sorgbearbetning med Kerstin som handledare. Kerstin är en mycket god lyssnare med empati samtidigt som hon är rak, bestämd och tydlig i sin kommunikation. Programmet är pedagogiskt och konkret och med en tydligt och konkret upplägg.  Jag har under programmet upptäckt att det finns upplevelser i mitt liv som fortfarande påverkar mig mycket mer än vad jag hade en aning om. Att se sambanden mellan händelser och mitt mående över tid gav en förståelse för hur det påverkat mig och efter programmet så känns det som att ”tyngden på mina axlar” är borta och det känns så mycket lättare! Tack Kerstin

Ulrika, företagare

“Jag förlorade min dotter helt oväntat i plötslig sjukdom. Efter det fastnade jag i sorgen och isolerade mig. Under mötena med Kerstin kände jag att jag blev gladare och livsenergin kommer sakta tillbaka. Jag har blivit starkare och stabilare, vilket gör att jag kan prata om min dotter utan att bryta ihop. Som att “gå in i sorgerummet och sen vara stark att gå ut”. Jag kommer  alltid att få leva med sorgen efter min dotter, men Kerstin har varit god hjälp på vägen  att komma tillbaka. Jag rekommenderar henne varmt.”

Lotta, Gävle

 

” Tack för att du med dina öppna armar tagit emot mig för att handleda mig i min sorgbearbetning  .
Du har fått mig att känna att jag är viktig . Du har gett mig trygghet och det har gjort att jag vågat öppna mitt innersta som jag aldrig vågat ta hand om tidigare.
Du är en mycket god lyssnare . Du har empati .  Du är rak . Vilket jag uppskattar.
Du har ett så fint bemötande – det ger mig en sån varm känsla i mitt hjärta . ”

Åsa, Gävle

 

“Min man hade dött efter lång tids sjukdom och jag kände mig nere och förvirrad och bar på ett dåligt samvete. Gjorde jag verkligen allt jag kunnat? Många tankar rusade på mig och min kropp som alltid annars varit ett stöd började ge vika. Jag blev också rädd. Hur ska det gå….En väninna sa, du behöver hjälp. Sök stöd i ett sorgeprogram. Det var så jag fann Kerstin Hjelm.Programmet gav mig inblick i vad sorg är och att jag själv måste ta tag i den. Det är en känsla, min känsla, inget som jag rationellt kan prata mig ur. Inget som går över av sig själv. Jag jobbade systematiskt efter programmet och i samtal med Kerstin. Jag har gråtit, skrikit och skrivit. Det hjälpte och jag började så smått komma vidare. Jag är långt ifrån klar, resan har bara börjat men det är en bra bit på väg och jag kan verkligen rekommendera andra att genomföra detta.Tack Kerstin”

Socionom

 

“Att gå sorgbearbetning hos Kerstin är att möta sig själv och bottna! Genom brevskrivningen blev jag helad och känner mig påfylld med energi som redan fanns inom mig men måste få lite hjälp att komma upp…Tack!”
Helena, bibliotekarie, Gävle

 

“Jag har under min sorgebearbetningsresa upptäckt att det finns upplevelser i mitt liv som fortfarande påverkar mig. Att få syn på det och att få bearbeta det tillsammans med Kerstin har varit både skönt och jobbigt. Så här i efterhand är jag lättad över att kunnat släppa min sorg. Kerstin är en så trygg och erfaren person och jag rekommenderar henne varmt.”

Filippa, entreprenör

 

“Anledningen till att jag sökte hjälp hos Kerstin var att jag hade insett att jag gick och drog på en del bagage som det var hög tid att släppa. Jag har lärt mig en mycket kraftfull teknik och den tänker jag jobba vidare med! Jag vill varmt rekommendera andra att genomgå sorgbearbetning! Det är väldigt frigörande att bemötas av “ett hjärta med öron”.”

Företagare, Gävle

 

“Alla har glädje av att gå en kurs i sorgbearbetning. Du har själv svaren inom dig. Du får under kursen hjälp att våga se, känna och ha tillit. Kerstin kan hjälpa dig på vägen!”

Kyrkomusiker, Gävle

 

“Som handledare är du omtänksam och skapar en trygg plats där jag kan utforska och möta de minnen och känslor som kommer upp. Samtidigt har du en styrka och förmåga att hålla den du handleder kvar i det svåra. Du är en skicklig handledare som kan förklara och vägleda genom processen på ett enkelt och tydligt sätt.”

Företagare, Gävle

Hör av dig redan idag

Kontakta mig