Sorgbearbetning

Begränsas du av tidigare händelser? Få verktyg till att bearbeta dina förluster och förlösa din sorg

Inom ramen för sorgbearbetning erbjuder jag:

Individuell kurs i sorgbearbetning

Under kursen får du handledning och verktyg till att kunna förlösa sorg. Kursen är på 8 veckor à 60 min. Jag är certifierad handledare i sorgbearbetning och handleder dig enligt programmet för sorgbearbetning.

Målgrupp: Du som vill tömma ryggsäcken och gå vidare.

Läs mer här

Välkommen till ett första möte för mer info

Kontakta mig

Referenser från tidigare deltagare

”Det strukturerade upplägget i metoden i kombination med handledningen ger ett tryggt stöd i det sorgearbete man väljer att göra. Ärligheten och engagemanget från dig själv avgör hur djupgående denna process blir, det styr man själv över. För mig ledde det till överraskande och befriande insikter som jag har stor glädje av i mitt fortsatta liv. Jättestort tack för ditt stöd i denna process Kerstin. Det har betytt massor!”

Katarina, Gävle

 

 

”Kursen i sorgbearbetning är det bästa jag har gjort för mig själv på många år. Jag har mått dåligt väldigt länge och idag lever jag, inte bara överlever. Det är en otrolig skillnad på före och efter kursen. Idag är jag gladare och har mer energi och ork till  livet. Kerstin är trygg och professionell som handledare. Jag rekommenderar alla att gå en kurs i sorgbearbetning.”

Kerstin A

 

”Genom att gå kursen i sorgbearbetning tillsammans med Kerstin har jag fått verktyg att ta mig vidare. Jag känner nu att jag har en ”grundglädje” som jag hade tappat bort i och med min förlust av min mamma. Jag var rädd att bearbeta förlusten innan för det jag det enda jag hade kvar av mamma, trodde jag. Efter kursen var jag inte längre bara ledsen över att mamma inte finns längre, jag var också glad över att hon har funnits. Jag kände att jag kunde bli mig själv igen och det har hjälpt mig vidare. Jag kan fortfarande vara ledsen över att mamma inte finns, men det är inte längre helt nattsvart.

Elisabet, Gävle

”Sorgebearbetning var tuffare än jag trodde men resultatet blev över all förväntan. Det har förbättrat min livskvalité och mina relationer. Kerstin har en gedigen kompetens och hon är inkännande såväl som vägledande. Sorgebearbetning är en känslomässig resa och med Kerstin har jag känt mig trygg hela vägen!  Tack Kerstin!”
Åsa , Gävle

”Jag hade en mycket givande höst tillsammans med Kerstin som med varm hand guidade mig genom min sorgbearbetning. Det var en tuff period, men genom Kerstins proffsiga bemötande och delande så var jag alltid i trygga händer. Nu har jag fått ett verktyg som kommer att hjälpa mig genom livet.
Tack Kerstin!”

 Åsa Larsson

”Efter två tunga år av sorg kom jag till Kerstin. Hon slussade mig genom många jobbiga saker som jag aldrig hade klarat av att bearbeta själv. Kerstins lugn, trygghet och ärlighet hjälpte mig över den höga tröskeln att kunna fortsätta leva, känna glädje och även sorg,men framförallt känna trygghet inom mig själv. Tack Kerstin”

Hilkka, Gävle

”Jag har haft förmånen att gå Sorgebearbetningskursen för Kerstin Hjelm.
Den var mycket givande och ledde även till många nya insikter om mig själv.
För mig kändes det bra att gå enskilt för Kerstin o inte i grupp.
Kerstin är en lugn o trygg person som med varlig hand lotsade mig igenom, de ibland jobbiga, stegen. Hon gjorde så att jag kände mig väldigt trygg o fint omhändertagen.
Jag kan varmt rekommendera Kerstin Hjelm o denna kurs.”
En deltagare, Gävle

” Ett sorgeår talas det om. För mig tog det 40 år!
Först då tog jag chansen att bearbeta min sorg, skuld och skam som jag känt när min 23-åriga bror dog.Det känns som en befrielse nu att äntligen få lämna det tunga, svåra som jag burit med mig, efter att jag fått hjälp av Kerstin att bearbeta det som påverkat mig två tredjedelar av mitt liv.
Önskar att jag tagit denna hjälp tidigare. Men det är aldrig försent! En chans att lätta på det tunga. Ta den!

Mari, Gävle

”Jag har genomgått programmet för sorgbearbetning med Kerstin som handledare. Kerstin är en mycket god lyssnare med empati samtidigt som hon är rak, bestämd och tydlig i sin kommunikation. Programmet är pedagogiskt och konkret och med en tydligt och konkret upplägg.  Jag har under programmet upptäckt att det finns upplevelser i mitt liv som fortfarande påverkar mig mycket mer än vad jag hade en aning om. Att se sambanden mellan händelser och mitt mående över tid gav en förståelse för hur det påverkat mig och efter programmet så känns det som att ”tyngden på mina axlar” är borta och det känns så mycket lättare! Tack Kerstin

Ulrika, företagare

”Jag förlorade min dotter helt oväntat i plötslig sjukdom. Efter det fastnade jag i sorgen och isolerade mig. Under mötena med Kerstin kände jag att jag blev gladare och livsenergin kommer sakta tillbaka. Jag har blivit starkare och stabilare, vilket gör att jag kan prata om min dotter utan att bryta ihop. Som att ”gå in i sorgerummet och sen vara stark att gå ut”. Jag kommer  alltid att få leva med sorgen efter min dotter, men Kerstin har varit god hjälp på vägen  att komma tillbaka. Jag rekommenderar henne varmt.”

Lotta, Gävle

” Tack för att du med dina öppna armar tagit emot mig för att handleda mig i min sorgbearbetning  .
Du har fått mig att känna att jag är viktig . Du har gett mig trygghet och det har gjort att jag vågat öppna mitt innersta som jag aldrig vågat ta hand om tidigare.
Du är en mycket god lyssnare . Du har empati .  Du är rak . Vilket jag uppskattar.
Du har ett så fint bemötande – det ger mig en sån varm känsla i mitt hjärta . ”

Åsa, Gävle

”Min man hade dött efter lång tids sjukdom och jag kände mig nere och förvirrad och bar på ett dåligt samvete. Gjorde jag verkligen allt jag kunnat? Många tankar rusade på mig och min kropp som alltid annars varit ett stöd började ge vika. Jag blev också rädd. Hur ska det gå….En väninna sa, du behöver hjälp. Sök stöd i ett sorgeprogram. Det var så jag fann Kerstin Hjelm.Programmet gav mig inblick i vad sorg är och att jag själv måste ta tag i den. Det är en känsla, min känsla, inget som jag rationellt kan prata mig ur. Inget som går över av sig själv. Jag jobbade systematiskt efter programmet och i samtal med Kerstin. Jag har gråtit, skrikit och skrivit. Det hjälpte och jag började så smått komma vidare. Jag är långt ifrån klar, resan har bara börjat men det är en bra bit på väg och jag kan verkligen rekommendera andra att genomföra detta.Tack Kerstin”

Socionom

”Att gå sorgbearbetning hos Kerstin är att möta sig själv och bottna! Genom brevskrivningen blev jag helad och känner mig påfylld med energi som redan fanns inom mig men måste få lite hjälp att komma upp…Tack!”
Helena, bibliotekarie, Gävle

”Jag har under min sorgebearbetningsresa upptäckt att det finns upplevelser i mitt liv som fortfarande påverkar mig. Att få syn på det och att få bearbeta det tillsammans med Kerstin har varit både skönt och jobbigt. Så här i efterhand är jag lättad över att kunnat släppa min sorg. Kerstin är en så trygg och erfaren person och jag rekommenderar henne varmt.”

Filippa, entreprenör

”Anledningen till att jag sökte hjälp hos Kerstin var att jag hade insett att jag gick och drog på en del bagage som det var hög tid att släppa. Jag har lärt mig en mycket kraftfull teknik och den tänker jag jobba vidare med! Jag vill varmt rekommendera andra att genomgå sorgbearbetning! Det är väldigt frigörande att bemötas av ”ett hjärta med öron”.”

Företagare, Gävle

”Alla har glädje av att gå en kurs i sorgbearbetning. Du har själv svaren inom dig. Du får under kursen hjälp att våga se, känna och ha tillit. Kerstin kan hjälpa dig på vägen!”

Kyrkomusiker, Gävle

”Som handledare är du omtänksam och skapar en trygg plats där jag kan utforska och möta de minnen och känslor som kommer upp. Samtidigt har du en styrka och förmåga att hålla den du handleder kvar i det svåra. Du är en skicklig handledare som kan förklara och vägleda genom processen på ett enkelt och tydligt sätt.”

Företagare, Gävle

Hör av dig redan idag

Kontakta mig