Vikten av att känna sig väl bemött

Många som jag träffar säger att de känner sig väl bemötta när de blir lyssnade på och bekräftade. Ibland är det extra viktigt, som när man är sårbar eller obekväm.

För en tid sedan skulle jag köpa gymkläder och det var att kliva över komfortzonen. Som den nybörjare jag var klev jag in i butiken och bad om hjälp. Expediten var mycket tillmötesgående och hjälpte mig och förklarade vad jag behövde. Känslan av osäkerhet blåste bort och det berodde på att hon behandlade mig så att jag inte kände mig ”dum”. Hon värderade mig inte.

Tack vare det bemötandet blev hon i mina ögon en fantastisk säljare. Resultatet blev att jag kom ut med ett större inköp än planerat och jag har varit där igen och fyllt på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *